ßßß
Pieczona brukselkaAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 30 minutW sumie: 35 minutPorcje: 2Składniki500 g brukselki2 łyżki oliwy z oliweksól, pieprzPrzygotowanieProściej być nie może: powycinać ogonki brukselki i oderwać zewnętrzne listki.Brukselkę włożyć do miski i dokładnie wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, odrobiną soli i pieprzu.Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.Piec w 180 C około 25-30 minut, mieszając 2 razy w trakcie pieczenia.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 210 g (1 porcja) Kalorie: 152 kcal Tłuszcze: 10,15 g Węglowodany: 16,4 g Błonnik: 10,2 g Białko: 8,88,8 g3 . 2.2807


Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania