ßßß
Krem z zielonego groszkuAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 20 minutW sumie: 30 minutPorcje: 4 małe porcjeSkładniki600 g zielonego groszku mrożonego900 ml wody lub bulionu1 łyżka masła1 cebulasól, pieprzbazyliaPrzygotowanieW garnku rozgrzać łyżkę masła i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.Mrożony groszek wsypać do garnka, zalać wodą lub bulionem i zagotować.Gotować około 15 minut, a następnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Można dodać odrobinę czerwonej papryki dla kontrastu.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 400 g (porcja) Kalorie: 152 kcal Tłuszcze: 4,44,4 g Węglowodany: 27 g Błonnik: 9,3 g Białko: 10,3 g3 . 2.2925
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania