ßßß Cookit - przepis na Krem z marchwi z imbirem i kurkumą

Krem z marchwi z imbirem i kurkumą

nazwa

Wykonanie

Przepisy, Zupy
Maj 16, 2015 Maj 16, 2015 Maj 16, 2015 14:28 napisane przez Miss Berry
Uwielbiam zupy . Orientalne, tradycyjne domowe, kremy, dosłownie wszystko. Kiedyś jednak nie przepadałam tak bardzo za kremem z marchwi. Muszę Wam powiedzieć, że z dodatkiem imbiru i kurkumy to zupełnie inna zupa
Coś pysznego! Krem serwowany z prażoną ciecierzycą i odrobiną jogurtu naturalnego.
Przepis na Krem z marchwi z imbirem i kurkumą poniżej.
Krem z marchwi z imbirem i kurkumą
Author: Miss Berry
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 45 minut
W sumie: 55 minut
Porcje: 6
Składniki
Krem z marchwi
1 kg marchwi
1 litr bulionu
1 ząbek czosnku
2 plastry imbiru
1 łyżeczka słodkiej papryki
½ łyżeczki kurkumy
sól, pieprz
jogurt naturalny
Prażona ciecierzyca
1 puszka ciecierzycy
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
1 łyżka oleju ryżowego
Przygotowanie
Krem z marchwii
Marchew umyć, obrać i pokroić na kawałki.
Dodać do dużego garnka i zalać litrem bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20-30 minut, do momentu gdy marchew zmięknie.
Zmiksować zupę blenderem ręcznym i dodać ząbek czosnku i 2 plastry imbiru.
Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, kurkumą i gotować jeszcze przez 15 minut.
Serwować z prażoną ciecierzycą i z odrobiną jogurtu naturalnego.
Prażona ciecierzyca
Ciecierzycę z puszki umyć i osuszyć.
Posypać słodką papryką, solą i pieprzem i całość dokładnie wymieszać z olejem ryżowym.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciecierzycę z przyprawami i piec w 200 stopniach przez około 15-20 minut mieszając w trakcie dwa razy.
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 375 g (porcja) Kalorie: 108 kcal Tłuszcze: 3,33,3 g Węglowodany: 23 g Błonnik: 6 g Białko: 5,1 g
3 . 3.2998
Kim jestem?
Miss Berry
Jestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.
Napisz do mnie
Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułach
Szukaj
O mnie
Miss Berry
Jestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.
Napisz do mnie
Newsletter
Przepisy
Pinterest
Najnowsze komentarze
Do pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania
Źródło:http://missberry.pl/krem-z-marchwi-z-imbirem-i-kurkuma