Wykonanie
Przepisy, Zupy Maj 16, 2015 Maj 16, 2015 Maj 16, 2015 14:28 napisane przez
Miss BerryUwielbiam zupy . Orientalne, tradycyjne domowe, kremy, dosłownie wszystko. Kiedyś jednak nie przepadałam tak bardzo za kremem z
marchwi. Muszę Wam powiedzieć, że z dodatkiem
imbiru i
kurkumy to zupełnie inna zupaCoś pysznego! Krem serwowany z prażoną
ciecierzycą i odrobiną
jogurtu naturalnego.Przepis na Krem z
marchwi z
imbirem i
kurkumą poniżej.

Krem z
marchwi z
imbirem i
kurkumąAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 45 minutW
sumie: 55 minutPorcje: 6SkładnikiKrem z
marchwi1 kg
marchwi1 litr
bulionu1 ząbek
czosnku2 plastry
imbiru1 łyżeczka
słodkiej papryki½ łyżeczki
kurkumysól,
pieprzjogurt naturalnyPrażona
ciecierzyca1 puszka
ciecierzycy1 łyżeczka
słodkiej paprykisól,
pieprz1 łyżka
oleju ryżowegoPrzygotowanieKrem z marchwii
Marchew umyć, obrać i pokroić na kawałki.Dodać do dużego garnka i zalać litrem
bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20-30 minut, do momentu gdy
marchew zmięknie.Zmiksować zupę blenderem ręcznym i dodać ząbek
czosnku i 2 plastry
imbiru.Doprawić
solą,
pieprzem,
słodką papryką,
kurkumą i gotować jeszcze przez 15 minut.Serwować z prażoną
ciecierzycą i z odrobiną
jogurtu naturalnego.Prażona
ciecierzycaCiecierzycę z puszki umyć i osuszyć.Posypać
słodką papryką,
solą i
pieprzem i całość dokładnie wymieszać z
olejem ryżowym.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać
ciecierzycę z
przyprawami i piec w 200 stopniach przez około 15-20 minut mieszając w trakcie dwa
razy.Wartości odżywczeRozmiar porcji: 375 g (porcja) Kalorie: 108 kcal Tłuszcze: 3,33,3 g Węglowodany: 23 g Błonnik: 6 g
Białko: 5,1 g3 . 3.2998

Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania