Wykonanie
Moje weekendowe śniadanie –
Kokosowy omlet z
bananem i
borówkami . Z dodatkiem
jogurtu naturalnego i
miodu. Oczywiście bez użycia
mąki, ani innych tego typu truciznOstatnio nie miałam kompletnie czasu na robienie zdjęć, a co dopiero robienie zdjęć przy świetle naturalnym – wychodzę z domu i wracam gdy jest już ciemno. A zabawa z softboxem jakoś mi się znudziła, bo nie opanowałam go jeszcze na tyle by zdjęcia wychodziły tak dobre jak przy naturalnym, jeśli jest to możliwe.. 😉 Take krótkie usprawiedliwienie, o.Co do przepisu –
Kokosowy omlet z
bananem i
borówkami to przepyszne rozpoczęcie dnia. Sam omlet składa się z
jajek,
jogurtu naturalnego i
wiórków kokosowych . Jeśli nie macie wprawy w przygotowywaniu omletów bez
mąki, radziłabym bardzo uważać z przewracaniem go na drugą stronę 😉 Koniec gadania, przepis poniżej.

Author:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 10 minutW
sumie: 20 minutPorcje: 1SkładnikiOmlet3
jajkaodrobina
aromatu migdałowego lub
waniliowego½ łyżeczki ekstraktu ze
stewii1 łyżka
jogurtu naturalnego30 g
wiórków kokosowych1 łyżeczka
oleju kokosowegoDodatki2 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżka
miodugarść
borówekbananPrzygotowanieSkładniki omleta: roztrzepane
jajka,
aromat migdałowy lub
waniliowy,
jogurt naturalny i
wiórki kokosowe bardzo dokładnie wymieszać w misce.
Olej kokosowy roztopić na niewielkiej patelni, nie rozgrzewać zbyt mocno.Wylać zawartość miski ze składnikami na patelnię i smażyć na małym ogniu dużego palnika przez około 7 minut nie ruszając omleta.Po tym czasie lekko podważyć boki omleta odrywając go od patelni. Bardzo ostrożnie przełożyć na talerz, a następnie przełożyć na patelnie odwracając omlet na drugą stronę. Smażyć jeszcze około 3 minut.Gotowy omlet przełożyć na talerz, posmarować
jogurtem naturalnym, wyłożyć pokrojonego
banana i
borówki.Polać
miodem i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 463 g Kalorie: 780 kcal Tłuszcze: 50,7 g Węglowodany: 64,8 g Błonnik: 9,3 g
Białko: 25,8 g3 . 2.2807
