Wykonanie

Znacie smak gotowanych
rzodkiewek ? Jeśli nie koniecznie spróbujcie, bo ich smak sprawi Wam naprawdę miłą niespodziankę. Z małych pikantnych bestyjek szczypiących w języczek zamieniają się w niewinne, delikatne i urocze różowe perełki. Smakują jak miniaturowe
kalarepki. Podczas gotowania odbarwiają się i
tracą swój nie tylko intensywny kolor ale i smak. Ugotowane
rzodkiewki moga być świetnym dodatkiem do grilowanych i
pieczonych mięs. Z pewnością będą też niebanalną ozdobą stołu i talerza. A, że warto je jeść możesz przeczytać tutaj: klik .

Składniki:pęczek
rzodkieweksól,
cukierkoperekmasło
Wykonanie:obciąć liście i ogonki,
rzodkiewki umyćumieścić w rondelku, zalać niewielką ilością
wody ze szczyptą
soli i
cukru. W zależności od wielkości
rzodkiewek gotować je od 5-10 minut. Im dłużej się gotują, tym intensywniej się odbarwiają. Powinny jednak pozostać jędrnepodawać z
masełkiem i posypane
koperkiemUWAGI: same bez dodatków są równie smaczne. Pasują do nich także wszystkie sosy na bazie
jogurtu z ulubionymi dodatkami.ŻYCZĘ SMACZNEGO !