Wykonanie

Wiecie za co tak bardzo lubię lato? Wcale nie za gorąca słońce czy możliwość spędzania czasu nad
wodą... to też :-) ale przede wszystkim za to, że można objadać się tymi wspaniałymi lekkimi daniami, które o tej
porze roku smakują wyjątkowo dobrze :-) Dlatego dziś mam dla Was połączenie botwiny z
fetą - dla mnie rewelacyjne! A jeśli do tego dodać
makaron, to mamy fantastyczne letnie danie, które wyjątkowo dobrze radzi sobie z głodem :-)SKŁADNIKI1 pęczek botwiny1 opakowanie
sera feta1 łyżka
masłasól,
pieprz,
cukiermakaronkoperek
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i zabezpieczamy przed wystygnięciem.Botwinę myjemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy
masło, dodajemy botwinę, doprawiamy
solą,
pieprzem i
cukrem, a następnie dusimy do miękkości. Botwinę wykładamy na
makaron, na wierzchu układamy kawałki
fety i posypujemy posiekanym
koperkiem.Genialne połączenie :-)