ßßß Cookit - przepis na Wędzona makrela do chleba z suszonymi pomidorkami

Wędzona makrela do chleba z suszonymi pomidorkami

nazwa

Wykonanie

Wędzona makrela jest niesłychanie wdzięcznym produktem do tworzenia rozmaitych smarowideł do chleba. Ponieważ bardzo lubimy ryby, przetwarzam je na różne sposoby. Dzisiejszy przepis jest naprawdę błyskawiczny i kilkuskładnikowy. Pierwowzór z dawnych czasów zawierał w swoim składzie majonez, teraz zastąpiła go musztarda. I wystarczy, makrela ani tak należy do bardzo tłustych ryb. Do pasty oprócz tradycyjnej cebulki i ogórków dodałam jedynie ulubione i własnoręcznie przygotowane suszone pomidorki koktajlowe. Pyszne, słodziutkie. Przepis na suszone pomidory znajdziesz tutaj . Zapraszam do przepisu !
Składniki:
1 wędzona makrela
1 cebula
2-3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
5-10 suszonych pomidorków z oleju
1-2 łyżki musztardy
odrobina soli
Wykonanie:
Rybę obrać ze skóry i pozbawić ości, następnie rozgnieść widelcem. W drobniutką kostkę pokroić cebulę. Wymieszać z odrobiną soli, aby trochę zmiękła. Ogórki i pomidorki pokroić również w drobniutką kostkę. Polecałabym raczej ogórki konserwowe, pasta wówczas bardzo zyskuje na smaku. Wymieszać i gotowe. Gdyby pasta byłaby za sucha dodać oliwy z pomidorków.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!
Źródło:http://frosch.blogspot.com/2013/04/pasta-z-makreli-wedzonej-z-suszonymi.html