Wykonanie
Danie bardzo proste, idealne do zaczęcia długiego i namiętnego romansu z
rybami.
Makrela bedąca lekko tłustą
rybą , ktora jest niesamowicie delikatna w smaku stanowi idealny
rybny początek. W połączeniu z
chlebem prosto z pieca ,
masłem i
kiełkami jest zniewalająca. Nie należy tracić ochoty na próbowania ryb, ponieważ są genialne! Nie jest łatwo je dobrze przyrządzić ,a tym bardziej kupić, ale w końcu na błędach człowiek się uczy. Najważniejsze jest ,aby znależć dobre zaufane miejsce ,w którym bedziemy mogli zdobyć swieżutką
rybę. Wtedy już nic nam nie przeszkodzi w rozkoszowaniu sie nimi. Smacznego!50 g
cebuli1
ogórek kiszony300 g
wędzonej makreli1 łyżka
majonezu2 łyżeczki
musztardypieprzsólPokrój bardzo drobno
ogórka i
cebulę. Dodaj
makrelę ,
majonez ,
musztardę ,
sól i
pieprz ,a następnie zmiksuj.Przepis dla thermomixa:Do naczynia włóż
ogórka i
cebulę. Rozdrobnij- czas 10 s, obr. poz. 7Dodaj
makrelę ,
majonez ,
musztardę ,
sól i
pieprz , a następnie zmiksuj- czas 30 s, obr. poz. 4-5