ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli

Pasta z makreli

nazwa

Wykonanie

Danie bardzo proste, idealne do zaczęcia długiego i namiętnego romansu z rybami. Makrela bedąca lekko tłustą rybą , ktora jest niesamowicie delikatna w smaku stanowi idealny rybny początek. W połączeniu z chlebem prosto z pieca , masłem i kiełkami jest zniewalająca. Nie należy tracić ochoty na próbowania ryb, ponieważ są genialne! Nie jest łatwo je dobrze przyrządzić ,a tym bardziej kupić, ale w końcu na błędach człowiek się uczy. Najważniejsze jest ,aby znależć dobre zaufane miejsce ,w którym bedziemy mogli zdobyć swieżutką rybę. Wtedy już nic nam nie przeszkodzi w rozkoszowaniu sie nimi. Smacznego!
50 g cebuli
1 ogórek kiszony
300 g wędzonej makreli
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
pieprz
sól
Pokrój bardzo drobno ogórka i cebulę. Dodaj makrelę ,majonez , musztardę , sól i pieprz ,a następnie zmiksuj.
Przepis dla thermomixa:
Do naczynia włóż ogórka i cebulę. Rozdrobnij- czas 10 s, obr. poz. 7
Dodaj makrelę ,majonez , musztardę , sól i pieprz , a następnie zmiksuj- czas 30 s, obr. poz. 4-5
Źródło:http://classy-chef.blogspot.com/2014/04/pasta-z-makreli.html