Wykonanie

Kokosowo pomarańczowe pancakes gryczane z
gruszką i
jarmużem . Podane z
kokosowym twarożkiem z
tofu,
syropem klonowym,
jagodami goji,
masłem migdałowym,
winogronami, khaki,
figą ,
granatem i
bananemPrzepis:- 60 g
kaszy gryczanej niepalonej zmielonej na
mąkę- łyżka
mąki kokosowej-
gruszka- duuuża garść
jarmużu- sok z 1/2
pomarańczySuche składniki połączyć ze sobą wraz z
sokiem . Następnie dodać
jarmuż i drobno pokrojoną
gruszkę. Wszystko wymieszać i smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.
Jarmuż - warzywo najbardziej oblegane przeze mnie, już od dawna chciałam się nim zajadać , ale jakoś nigdzie nie mogłam go dostać a ogródka nie mam , żeby tam go posiać.Ale słyszałam, że można go niekiedy spotkać w Biedronce. I wczoraj podczas wycieczki rowerowej wpadałam do tego sklepu w pobliskim
mieście i co ? ? Moje zdumienie -
JARMUŻ na mnie czekał w lodówce i oczywiście go wzięłam do koszyka.A później miałam dylemat do jakiego dania go po raz pierwszy wykorzystać . Padło na najlepsze pancakes ever - czyli gryczanej.. Postawiłam na takie bardziej egzotyczne smaki i teraz tego nie żałuję , wyszło mega, mega <3Teraz przygotujcie się na prawdziwą
jarmużową inwazję :D