ßßß Cookit - przepis na 446. Omlet kukurydziany z winogronami!

446. Omlet kukurydziany z winogronami!

nazwa

Wykonanie

Myślałam, że przez bezglutenową mąkę nie urośnie...a jednak! Wyszedł puszysty, o wyrazistym posmaku mąki kukurydzianej. Do tego smażony na oleju kokosowym, dzięki któremu podczas smażenia w całym domu pachniało kokosem. Cudo!
A właśnie, co do oleju kokosowego, to wraz z lnianym otrzymałam go do przetestowania od laboratorium Biooil . Jest to olej najwyższej jakości tłoczony na zimno i nieoczyszczony. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Do temperatury ok. 25ºC zachowuje postać stałą natomiast powyżej tej temperatury przechodzi w postać płynną, co jest jak najbardziej naturalne. W około 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to jednak tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów.
Jeśli jeszcze go nie próbowaliście - koniecznie to nadróbcie! :)
Omlet kukurydziany smażony na oleju kokosowym podany z serkiem toffi, winogronami i j agodami Inków
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/01/446-omlet-kukurydziany-nowa-wspopraca.html