Wykonanie
Jeżynowo -
kokosowy pudding z
kaszy manny razowej ze
Słonecznym Polem ,
śliwkami i
borówkami amerykańskimiPrzepis:- szkl
napoju kokosowo -
ryżowego- 4 łyżki
manny razowej- szkl
jeżynKaszę mannę ugotować na
napoju kokosowo -
ryżowym do gęstości. Następnie dodać
jeżyny i zblendować.Przełożyć do miseczki wyłożonej folią spożywczą . Umieścić na noc w lodówce.Rano podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego ! ;)A teraz czas na recenzję
napoju kokosowo -
ryżowegoTen
napój jest świetną alternatywą dla tradycyjnego
mleka koksowego z puszki.Od razu po otwarciu kartony wydobywa się wspaniały koksowy aromat .A smak ?Po prostu raj dla kubków
smakowych . Osoby , które uwielbiają
kokosowe smaki
będę zachwycone tym
napojem.Można nim zalać ulubione
musli, ugotować na nim ultra zdrową owsiankę , czy po prostu pic lub dodać do koktajli i poczuć się jak na tropikalnych wakacjach ! <3I trochę informacji od producenta :GDA (200g)kcal 40 2
cukry 3,8 4tłuszcz 1 , 8 3nasycone 1 , 8 9
sól 0,10 4Informacje żywieniowe (100ml)Wartość energetyczna 85kJ/20kcal
Białko 0,1gWęglowodany2,7g
cukry 1,9glaktoza 0gtłuszcz0,9g nasycony 0,9gCholesterol 0gBłonnik pokarmowy 0gSód 0,05gWapń 120gWitaminy witamina D 0,75µgwitamina B12 0,38µgSkładniki
Woda,
mleko kokosowe (5,3%) (krem
kokosowy,
woda),
ryż (3,3%), fosforan triwapniowy, stabilizatory (karagen, guma guar, guma ksantanowa),
sól morska, witaminy (B12, D2), aromatA po południu zapraszam na migawki z pierwszego tygodnia na diecie wegańskiej ;)