ßßß Cookit - przepis na Bezy kokosowe

Bezy kokosowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

To co prawda nie kokosanki, ale nieco je przypominające, bardzo intensywnie kokosowe bezy . Osobiście wolę zwykłe bezy, które uwielbiam i mogę jeść bez końca, ale dla wielbicieli kokosu, będzie to miłe urozmaicenie w zagospodarowaniu zbywających białek. Bezy kokosowe znikły zresztą równie szybko jak zwykłe bezy.
4 białka
250 g drobnego cukru
szczypta soli
50 g wiórek kokosowych
Piekarnik nastawiamy na 140 st C. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy szczyptę soli i partiami cukier cały czas ubijając. Do ubitej piany dodajemy wiórki i mieszamy. Białko wykładamy łyżką lub wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego na papier. Pieczemy ok 30 minut. Suszymy w wyłączonym piekarniku do momentu całkowitego wystudzenia.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2012/05/bezy-kokosowe.html