Wykonanie
            To co prawda nie kokosanki, ale nieco je przypominające, bardzo intensywnie 
kokosowe bezy . Osobiście wolę zwykłe 
bezy, które uwielbiam i 
mogę jeść bez końca, ale dla wielbicieli 
kokosu, będzie to miłe urozmaicenie w zagospodarowaniu zbywających 
białek. 
Bezy kokosowe znikły zresztą równie szybko jak zwykłe 
bezy.

4 
białka250 g drobnego 
cukruszczypta 
soli50 g wiórek 
kokosowychPiekarnik nastawiamy na 140 st C. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy szczyptę 
soli i partiami 
cukier cały czas ubijając. Do ubitej piany dodajemy wiórki i mieszamy. 
Białko wykładamy łyżką lub wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego na papier. Pieczemy ok 30 minut. Suszymy w wyłączonym piekarniku do momentu całkowitego wystudzenia.