Wykonanie
Tak jak wczoraj wspomniałam , już jestem szczęśliwą posiadaczkę mini formy do tarty i aż żal byłoby nie skorzystać i nie zrobić czegoś mini słodkiego.Dlatego dziś mam swój debiut z domową tartąJest ona wegańska , bo tego typu produkty od jakiegoś czasu bardzo polubiłam , choć weganką nie jestem.Jaglana , za sprawą mojej ulubionej i zawsze nie zastąpionej
kaszy jaglanejI truskawkowa , bo wiadomo dlaczego :DA i jeszcze jakiś dodatek by się przydał , co nie ? No i dziś to ziarno kakaowcaNadzienie też moja
tarta posiada - jest nim naturalnie słodki krem z
tofu ,
daktyli i łyżeczki
masła orzechowego.No a jak to w poniedziałki bywa , dołączam się do akcji Natalii i przygotowuję z rana pyszny i
owocowy kotajl.Dziś przyszła
pora na koktajl z
jogurtu sojowego o smaku
owoców leśnych ,
banana i
moreli <3Takim śniadaniem rozpoczynam chyba już ostatni tydzień sprawdzianów w tym roku szkolnym
Jaglana wegańska truskawkowa
tarta z
daktylowo -
orzechowym tofu i ziarnem kakaowca . Koktajl
jogurt sojowy -
banan -
morelePrzepis na tartę:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- szkl
wody- mała garstka
truskawek- 1/ 2 opakowania
tofu- 4
daktyle- łyżeczka
masła orzechowegoKaszę jaglaną ugotować na wodzie do gęstości. Pozostawić do ostudzenia . Następnie zmiksować z
tofu , umieścić w foremce wyłożonej folią spożywczą i włożyć na 2 h do lodówki.W
między czasie zblendować ze sobą
tofu,
daktyle i
masło orzechowe.Po 2 h tartę nadziać kremem z
tofu i włożyć na całą noc do lodówki.Smacznego !
Przepis na koktajl:- kubeczek
jogurtu sojowego ( 150 g)- 1/ 2
banana- 2
moreleWszystkie składniki ze sobą zblendować i pić . Smacznego !Od dziś do mojego jadłospisu wkraczają na stałe
daktyle, bo są źródłem potasu, który jest mi bardzo potrzebny. Dlatego nie zdziwcie się jeśli
będę się one codziennie pojawiać.Zaaktualizowałam wczoraj zakładkę z ulubionymi śniadaniami z maja . Ciekawi jesteście co tym razem wybrałam ?