Wykonanie
Jedliście już słynne
musli doktora Birchera z Austrii ?Ja mam dziś swój pierwszy raz i mówię wam PYCHOTA.Moje zostały zrobione z
kaszy gryczanej,
płatków owsianych ( bezglutenowych ) i chia.Każde
musli musi zawierać w środku potarte
jabłko , dlatego i u mnie nie mogło go zabraknąć.Oprócz
jabłka dodałam jeszcze słodziutkiego
banana i mój ulubiony karob.Najlepsze w tym
musli jest to że można łączyć ulubione dodatki i stwarzać własne unikalne Bircher.Na wierzchu z kolei znalazły się słodkie
truskawki , fioletowe kuleczki , czyli
borówki amerykańskie oraz najlepsze masełko
orzechowe z
nerkowców <3

Musli Bircher z
płatków owsianych ,
kaszy gryczanej i chia z
jabłkiem ,
bananem i karobem . Podane z
masłem z
nerkowców,
truskawkami i
borówkamiPrzepis podstawowy:- 5 - 6 łyżek dowolnych płatków/
kaszy gryczanej-
woda do zalania
płatków i
kaszy- nasiona chia ( 1 łyżka nasiona + 1/3 szkl
mleka sojowego)-
jabłko ( to podstawa)- dowolne
owoce suszone ( je tez trzeba namoczyć z
płatkami )- nasiona-
orzechy- łyżeczka
miodu-
kakao , karob,
cynamonPłatki ,
kaszy ( i jeśli dodajecie
owoce suszone też) zalać na noc
wodą.Nasiona chia włożyć na noc do lodówki.Rano
kaszę zmiksować. Dodać do środka
jabłko, nasiona chia i dowolne dodatki.Zajadać :)Wiem że zdjęcia nie są najlepsze , ale to tylko dzięki pogodzie i wczesnej godzinie . W
sumie od wczoraj mam już wyczekany weekend, bo zaraz po śniadaniu
jadę na badania.Gdyby , tylko pogoda była inna ... Zapraszam was do polubienia mojego bloga na Facebooku = > KLIK