Wykonanie
3 maja 2014

Przepyszny, kwaskowaty i orzeźwiający
napój domowej roboty. Połączyłam w jednej szklance zapachy i smaki, których najbardziej potrzebowały moje
kubki smakowe.KOMPOT
RABARBAROWO -
JABŁKOWY Z
ANYŻOWĄ NUTKĄSkładniki (2 litry
napoju):2 litry
wody3 grube łodygi
rabarbaru4 duże, kwaśne
jabłka1
cytryna1 gwiazdka
anyżu10
goździkówcukier do smakuW dużym garnku umieszczamy
wodę,
anyż i
goździki. Całość gotujemy na wolnym ogniu, doprowadzając
wodę do wrzenia. Następnie skręcamy ogień maksymalnie i wrzucamy pokrojone w kostkę
jabłka i
rabarbar (nie obieramy ich) oraz sparzoną i pokrojoną w ćwiartki
cytrynę. Gotujemy
owoce około 15-20 minut, aż zrobią się miękkie. Zdejmujemy naczynie z ognia i przecedzamy kompot przez sito. Dodajemy
cukier do smaku. Gotowy
napój studzimy, a następnie chłodzimy w lodówce.

Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.