ßßß Cookit - przepis na KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA

KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA

nazwa

Wykonanie

24 listopada 2013
Ja kapustę kiszoną mogę jeść tonami pod każda postacią (o czym już Wam mówiłam). Do niedzielnego schabowego cudownie pasuje...
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA
Składniki:
1 kg kiszonej kapusty
1/2 łyżeczki kminku
1 łyżka Vegety
1 łyżka smalcu ze skwarkami
1 cebula
1 kopiata łyżka mąki
1 łyżka masła
pieprz
Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie (inaczej będzie zbyt kwaśna). Umieszczamy ją w garnku o grubym dnie.
Na patelni rozpuszczamy smalec ze skwarkami. Podsmażamy na nim na złoto pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Przelewamy całość do kapusty. Dodajemy przyprawy. Zawartość garnka dusimy na małym ogniu około godziny.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Dodajemy do niego mąkę pszenną. Podgrzewamy chwilę całość, aż maka się zezłoci. 10 minut przed końcem duszenia kapusty dodajemy zasmażkę. Mieszamy kapustę energicznie, żeby składniki się połączyły i gotowe :-)
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/11/kapusta-kiszona-zasmazana.html