Wykonanie
24 listopada 2013
Ja
kapustę kiszoną mogę jeść tonami pod każda postacią (o czym już Wam mówiłam). Do niedzielnego
schabowego cudownie pasuje...
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANASkładniki:1 kg
kiszonej kapusty1/2 łyżeczki
kminku1 łyżka
Vegety1 łyżka
smalcu ze skwarkami1
cebula1 kopiata łyżka
mąki1 łyżka
masłapieprzKapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie (inaczej będzie zbyt kwaśna). Umieszczamy ją w garnku o grubym dnie.Na patelni rozpuszczamy
smalec ze skwarkami. Podsmażamy na nim na złoto pokrojoną w drobną kosteczkę
cebulę. Przelewamy całość do
kapusty. Dodajemy
przyprawy. Zawartość garnka dusimy na małym ogniu około godziny.Na patelni rozpuszczamy łyżkę
masła. Dodajemy do niego
mąkę pszenną. Podgrzewamy chwilę całość, aż
maka się zezłoci. 10 minut przed końcem duszenia
kapusty dodajemy zasmażkę. Mieszamy
kapustę energicznie, żeby składniki się połączyły i gotowe :-)
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.