Wykonanie
Placuszki, których bazą są
wafle ryżowe wieloziarniste, a smak wzbogacają pyszne i zdrowe
śliwki, to fajny pomysł na szybkie śniadanie, słodką przekąskę czy podwieczorek. Przypieczony wierzch placuszków jest bardzo chrupiący i kryje w środku bardzo delikatne i lekko puszyste wnętrze. Racuszki możemy podać z jakimś
owocowym sosem,
jogurtem naturalnym,
śmietanką czy najprościej i najszybciej - posypane jedynie
cukrem pudrem. To co, skusicie się?Składniki:· opakowanie - 100 g (10 szt.)
wafli ryżowych wieloziarnistych· 2
jajka· 4 łyżki
cukru pudru· 1,5 łyżki
majonezu· pół łyżeczki
proszku do pieczenia· 5 średnich
śliwek·
olej do smażenia·
cukier puder do posypania
Wafle kruszymy, dodajemy
jajka,
cukier,
majonez i
proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w drobną kostkę
śliwki i ponownie mieszamy. Odstawiamy na kilka minut.Z masy ryżowej formujemy dłońmi zwarte placuszki, które smażymy na
oleju rzepakowym. Podajemy posypane
cukrem pudrem. Smacznego!