ßßß
Cookit - przepis na Zapiekane kalarepki z kaszą jaglaną i ogórkami małosolnymi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zapiekane kalarepki z kaszą jaglaną i ogórkami małosolnymi
Składniki
Kasza jaglana
Suszone pomidory
Oliwki
Ogórki
Olej
Soda oczyszczona
Sól
Pieprz
Masło
Ocet balsamiczny
Kalarepa
Cukier
Wykonanie
Pyszny, zdrowy i lekki obiad - idealny dla każdego!Składniki:· 2
kalarepki
· łyżeczka
cukru
· 100 g
kaszy jaglanej
· 7-8
suszonych pomidorów
· garść
oliwek
· 4
ogórki
małosolne·
olej
spod
suszonych pomidorów
- 1-2 łyżki·
sól
·
pieprz
· łyżka
masła
klarowanego· łyżka
octu balsamicznego
Kalarepki
obieramy i gotujemy w wodzie z łyżeczką
cukru
ok. 50 minut. Z wystudzonych kalarepek wydrążamy środki. Usunięte resztki
kalarepki
drobno siekamy.
Kaszę
płuczemy na sicie zimną
wodą
i gotujemy na małym ogniu w szklance
wody
. Kiedy
kasza
wchłonie cały płyn, zdejmujemy ją z ognia. Dodajemy drobno posiekane
suszone pomidory
, pokrojone w małą kostkę
ogórki
małosolne i
oliwki
. Dodajemy resztki
kalarepki
oraz łyżkę
masła
klarowanego. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i
octem balsamicznym
. Całość dokładnie mieszamy. Farszem wypełniamy
kalarepki
. Delikatnie skrapiamy
olejem
i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20 minut.
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/06/zapiekane-kalarepki-z-kasza-jaglana-i.html
Przepisy powiązane
MAKARONOWA SAŁATKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Schab w śliwkach
Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek
Muchomory z patelni
Kaszella? Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i oliwek
Składniki powiązane (0)