ßßß

Składniki:· kalarepa· pomidory koktajlowe- 8 szt.· czosnek- 2 ząbki· łyżka masła· 100 g sera bałkańskiego owczegoSos:· jogurt naturalny gęsty - 2 duże łyżki· tahini - 1 łyżeczka· ocet balsamiczny - 1 łyżeczka· sól· pieprzKalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!