Wykonanie
Chałwa i
ciasto francuskie to dwie rzeczy, z których można łatwo, szybko i bez większego wysiłku wyczarować pyszności. Tym
ciastkom naprawdę ciężko się oprzeć :) .
Składniki:
· płat
ciasta francuskiego· 500- 600 g
sera twarogowego trzykrotnie zmielonego· 300 g
chałwy waniliowej·
cukier puder do posypania·
owoce do dekoracji-
maliny,
poziomki·
jajkoZ
ciasta francuskiego wykrawamy dowolne
ciastka- mogą być to prostokąty z podwójnym rantem ( na kwadracie ciasta układamy drugą warstwę cienkich pasków- rant, który urośnie podczas pieczenia i utworzy w środku zagłębienie, które wypełnimy masą), albo zwykłe
ciastka w kształcie np. gwiazdek, które przetniemy na pół i przełożymy kremem.
Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, termoobieg, aż się zarumienią.
Ser ucieramy z
chałwą. Tak przygotowanym kremem nadziewamy
ciastka francuskie. Dekorujemy świeżymi
owocami, posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego!