Wykonanie
Pyszne, ekspresowe
ciasteczka, które zdążycie wykonać nawet wtedy,gdy zjawią się niezapowiedziani goście.Chrupiące
ciasto francuskie, słodka nutella i lekko kwaśne
maliny.Wszystko razem smakuje fantastycznie.Za takie cieplutkie
ciasteczka dam się pokroić ;)
Składniki: ( ok. 30 sztuk
ciasteczek )płat
ciasta francuskiegook 200 g nutelli30 sztuk świeżych
malinponadto:1 roztrzepane
jajkocukier puder do posypania
Sposób wykonania:
Ciasto francuskie wyłożyć na stolnicę oprószoną
mąką (jeśli jest mrożone, rozmrozić). Lekko rozwałkować i pociąć na prostokąty wielkości ok. 3x7cm.Na środek każdego
ciasteczka nałożyć 1/2 łyżeczki nutelli i lekko rozsmarować. Na wierzchu ułożyć
malinę. Brzegi ciasta posmarować rozmąconym
jajkiem.Piec w nagrzanym piekarniku, ok 10 minut w temp. 180 C.Wyjąć z piekarnika i posypać
cukrem pudrem. Krótko przestudzić.
Ciasteczka najlepiej smakują, jeszcze ciepłe.Smacznego :)