ßßß
Cookit - przepis na Poczwórnie migdałowe gofry z gryki.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Poczwórnie migdałowe gofry z gryki.
Składniki
Mleko
Migdały
Kasza gryczana
Mąka
Jajko
Zapach migdałowy
Syropy
Daktyle
Sól
Soda oczyszczona
Olej
Kokos
Wykonanie
Tak intensywnie
migdałowych
gofrów jeszcze nie
jadłam
!Gdyby tak dodać jeszcze
migdałów
w całości to już w ogóle!Chyba następnym razem tak zrobię, jeśli nie zapomnę :)
Poczwórnie
migdałowe
gofry z
kaszy gryczanej
podane z polskimi
truskawkami
,
winogronami
,
jogurtem
z inuliną i
cukrem pudrem
trzcinowym; organiczna
herbata
zielona chai
* do ciasta dodałam***/przepis własny/pół woreczka ugotowanej na
mleku
migdałowym
kaszy gryczanej
3 łyżki
mąki
migdałowej
jajko
aromat migdałowy
łyżka
syropu
daktylowego
łyżka organicznego musu z
migdałów
słodzonego
cukrem trzcinowym
(Jean Herve)szczypta
soli
szczypta
sody
łyżeczka
oleju
kokosowego
mleko
migdałowe
do odpowiedniej konsystencji
Kaszę
łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy
mleka
.Następnie za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzaną i dobrze natłuszczoną gofrownicę porcje ciasta.Pieczemy około 5 minut z każdej strony.Po upieczeniu wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/05/poczwornie-migdaowe-gofry-z-gryki.html
Przepisy powiązane
Potrójnie migdałowe placki i recenzja patelni Valdinox z kolekcji Rock!
JĘCZMIENNE GWIAZDKI NERKOWCOWE
PLACEK Z KASZY GRYCZANEJ
Ultrazdrowe pancakes z quinoa i test patelni Valdinox!
PLACUSZKI Z KASZY GRYCZANEJ
Składniki powiązane (0)