ßßß
Poczwórnie migdałowe gofry z kaszy gryczanej podane z polskimi truskawkami, winogronami, jogurtem z inuliną i cukrem pudrem trzcinowym; organiczna herbata zielona chai
* do ciasta dodałam***/przepis własny/pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy gryczanej3 łyżki mąki migdałowejjajkoaromat migdałowyłyżka syropu daktylowegołyżka organicznego musu z migdałów słodzonego cukrem trzcinowym (Jean Herve)szczypta soliszczypta sodyłyżeczka oleju kokosowegomleko migdałowe do odpowiedniej konsystencjiKaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy mleka.Następnie za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzaną i dobrze natłuszczoną gofrownicę porcje ciasta.Pieczemy około 5 minut z każdej strony.Po upieczeniu wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!