ßßß
Waniliowe ciasto orkiszowe z białym makiem, pestkami dyni i żelkami z pianką
Słyszeliście może o linii słodyczy Marii Sharapovej pod nazwą " Sugarpova "? Ja po raz pierwszy zobaczyłam je na facebooku. Na początek postanowiłam spróbować żelków w kształcie ust. Potraktowałam je jako dodatek do intensywnie waniliowego ciasta orkiszowego z białym makiem. Rozpływając się stworzyły słodki sos, dzięki czemu nie były już potrzebne żadne dodatki. Żelki są naprawdę smaczne i wyjątkowo ładnie pachną. Po otwarciu torebki z jej wnętrza wydobywa się wręcz owocowa eksplozja! W sklepach stacjonarnych ich raczej nie dostaniecie, ale jeśli macie ochotę spróbować (a warto!) to możecie dostać je na allegro,TUTAJ/przepis własny/1/2 szklanki mąki orkiszowej3 łyżki jogurtu waniliowegojajkołyżka masłaekstrakt waniliowypół łyżeczki proszku do pieczeniałyżka białego maku2 łyżki syropu z kwiatu kokosagarść pestek dyni do dekoracjiżelki do dekoracjiSuche składniki połączyć w jednej misce, mokre w drugiej, a następnie w jednej miseczce obie masy. Na koniec dodać mak i ekstrakt waniliowy.Przelać do natłuszczonego naczynia i posypać pestkami dyni.Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wyjąć, ostudzić i podawać z żelkami.Smacznego :)