Wykonanie
Waniliowe ciasto orkiszowe z
białym makiem,
pestkami dyni i żelkami z pianką


Słyszeliście może o linii
słodyczy Marii Sharapovej pod nazwą " Sugarpova "? Ja po raz pierwszy zobaczyłam je na facebooku. Na początek postanowiłam spróbować żelków w kształcie ust. Potraktowałam je jako dodatek do intensywnie
waniliowego ciasta orkiszowego z
białym makiem. Rozpływając się stworzyły słodki sos, dzięki
czemu nie były już potrzebne żadne dodatki. Żelki są naprawdę smaczne i wyjątkowo ładnie pachną. Po otwarciu
torebki z jej wnętrza wydobywa się wręcz owocowa eksplozja! W sklepach stacjonarnych ich raczej nie dostaniecie, ale jeśli macie ochotę spróbować (a warto!) to możecie dostać je na allegro,TUTAJ/przepis własny/1/2 szklanki
mąki orkiszowej3 łyżki
jogurtu waniliowegojajkołyżka
masłaekstrakt
waniliowypół łyżeczki
proszku do pieczeniałyżka białego
maku2 łyżki
syropu z kwiatu
kokosagarść pestek dyni do dekoracjiżelki do dekoracjiSuche składniki połączyć w jednej misce, mokre w drugiej, a następnie w jednej miseczce obie masy. Na koniec dodać
mak i ekstrakt
waniliowy.Przelać do natłuszczonego naczynia i posypać
pestkami dyni.Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wyjąć, ostudzić i podawać z żelkami.Smacznego :)