Wykonanie
Dzisiaj jedne z ulubionych knedli, czyli knedle ziemniaczane. W dodatku wegańskie, z
mąki kokosowej i semoliny (moje ulubione połączenie) i nadziane
śliwkami. Podane w towarzystwie
twarożku z namoczonymi
suszonymi figami, dodatkowo posłodzonego ekologicznym złotym
syropem, słodkich pestek
granatu,
orzechów włoskich (do których dopiero dzisiaj się przekonałam) oraz kremu
kasztanowego od
Bonne Maman.A właśnie - odkryłam świetne organiczne
bakalie,
orzechy i
przyprawy angielskiej firmy Crazy
Jack, które smakują naprawdę dobrze. Chyba znów zacznę lubić niektóre
suszone owoce, za którymi niegdyś nie przepadałam. Polecam!
Wegańskie knedle ziemniaczane ze
śliwkami podane ze słodkim
figowym twarożkiem, pestkami
granatu, kremem
kasztanowym i ekologicznymi
orzechami włoskimiVegan Potato dumplings stuffed with plums served with sweet fig quark, pomegranate seeds, chestnut cream and organic walnut pieces
/przepis własny/180 g utłuczonych
ziemniaków60 g semoliny10 g
mąki kokosowejszczypta
soliłyżeczka
syropu z kwiatu
kokosadwie małe
śliwkiZiemniaki wymieszać za pomocą widelca z
mąką kokosową,
solą i semoliną.Następnie przełożyć ciasto na stolnicę i ugniatać aż do połączenia się składników.Na koniec dodać
syrop i ponownie zagnieść.Oprószonymi
mąką dłońmi odrywać kawałki ciasta, do środka wkładać po kawałku
śliwki, zlepiać i formować kulki.Gotować około 7 minut od wypłynięcia na powierzchnię.Wyjąć, udekorować i podawać.Smacznego!