Sernikowe ciasto ryżowe z figą i czipsami kokosowymi z chiliReiskuchen mit Feigen und Hot Chili Kokosnusschips/przepis własny/200 g twarogu sernikowegołyżka mioduszczypta soli1 świeża figa1/3 łyżeczki proszku do pieczeniajajko180 g ugotowanego ryżu (50 g przed ugotowaniem)łyżeczka mąki kokosowejczipsy kokosowe z chili do posypaniaTwaróg zmiksować z miodem, solą i jajkiem.Następnie dodać mąkękokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Masę serową połączyć ryżem i przelać do natłuszczonego naczynia.Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry figę i posypać czipsami kokosa.Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)Po tym czasie wyjąć, ostudzić i zajadać.Smacznego!