Wykonanie

Dzisiaj rano znalazłam w lodówce kostkę
białego sera, postanowiłam ją wykorzystać i zrobić na śniadanie placki. Wyszły naprawdę świetne. Delikatne jak ptasie mleczko, ba nawet delikatniejsze. Uwielbiam
jogurt w wypiekach i we wszystkim do czego można go dodać. Dzięki niemu wszystko rozpływa się w ustach;) I jeszcze ten
owocowy mus, ach niebo w gębie:)Składniki (4 porcje):2
jajkaszklanka gęstego
jogurtułyżeczka
proszku do pieczeniałyżka
cukruszczypta
soli4-6 łyżek
mąki15 dkg
twarogumiseczka
owoców sezonowychłyżka
mioduWykonanie:
Jogurt wlać do miski,
jajka rozmącić w
jogurcie. Dodać proszek,
sól i
cukier, wymieszać. Dodawać po jednej łyżce
mąki ciągle mieszając, aż ciasto osiągnie konsystencję gęstej
śmietany.
Twaróg rozgnieść widelcem i domieszać do ciasta. Pozostawić grudki
twarogu. Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron do zarumienienia się.



Kilka
owoców odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z łyżką
miodu. Polać placki i ozdobić resztą
owoców.



Smacznego!