Wykonanie
Lubicie
marchewkę z
groszkiem ? Pewnie tak bo chyba wszyscy lubią taką jarzynkę obiadową. Ale dzisiaj zachęcam Was do spróbowania czegoś innego czyli
marchewki z
kukurydzą. Jest równie pyszna, jeśli nie lepsza :) Koniecznie wypróbujcie ten jesienny pomysł na coś smacznego.

czas przygotowania : 15 minutskładniki :3 duże
marchewki1 duża kolba
kukurydzy cukrowejkawałek
ostrej papryczki1/2 pęczka
koperku świeżego2 czubate łyżki
serka mascarponedo smaku -
sól,
papryka słodka mielonasposób przygotowania :
marchewki oskrobałam, umyłam, pokroiłam w niedużą kostkę.
Kukurydzę obrałam z liści,
ostrym nożem okroiłam wszystkie ziarna.
Marchewkę przełożyłam do rondelka, wlałam kilka łyżek
wody i dusiłam ok. 5 minut. Dosypałam
kukurydzę i drobniutko posiekaną średnio ostrą
żółtą papryczkę, ok. 1 łyżeczki, dusiłam jeszcze 3-5 minuty. Na koniec dołożyłam
mascarpone i doprawiłam do smaku
solą oraz mieloną
papryką. Gdy całość ponownie zawrzała zdjęłam z ognia. Dosypałam
koperek i gotowe.Pyszna, nieco inna jesienna jarzynka. Świetnie smakuje jako dodatek do obiadu a nawet sama.Ja wolę
kukurydzę świeżą i korzystam
póki jest, ale jeśli takiej nie macie
weźcie konserwową z puszki - 1 op. 400 g zupełnie wystarczy. Możecie też użyć
kukurydzy mrożonej.