ßßß
sposób przygotowania : ziemniaki dobrze wyszorowałam. Włożyłam je do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam ok. 10 minut. Przestudziłam. Zieleninę dokładnie opłukałam i osuszyłam. Pokrzywy przełożyłam na sito, sparzyłam i odcisnęłam z wody. Całe zielsko posiekałam niezbyt drobno. Cebulę bardzo drobno posiekałam.Ostrym nożem przekroiłam każdy ziemniak poziomo na pół. Łyżeczką delikatnie wyjęłam większość miąższu - trzeba uważać żeby nie uszkodzić cieniutkiej skórki. Miąższ rozgniotłam dobrze widelcem dodając majonez i musztardę. Dosypałam zieleninę, posiekany ser, cebulę i doprawiłam do smaku. Masą napełniłam łódeczki ziemniaczane. Ułożyłam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piekłam ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podałam gorące. Mogą być samodzielnym daniem albo dodatkiem do mięsa.