Wykonanie
Uwielbiam lato. Stragany aż się uginają pod stosami świeżych
warzyw i owoców. Kiszę
ogórki,
kalafiora, delektuję się dojrzałymi
pomidorami - nagrzanymi słońcem i pachnącymi. Zupy jarzynowe, sałatki albo po prostu przekąski z chrupiących jarzynek - pysznie :) Pełno smaku, pełno witamin i kolorów, pełno frajdy.A
kalafiora możecie ukisić sobie sami - to bardzo proste i ciekawie smakuje - przepis TUTAJ
składniki:1 średni
pomidor Bawole
serce1 szklanka różyczek kiszonego
kalafiora1 czubata łyżka posiekanej
zieleniny -
koperku i
szczypiorku1 - 2 łyżki
oleju rydzowegodo smaku -
sól morska, świeżo mielony
pieprz czarnysposób przygotowania:
pomidora umyłam, osuszyłam, pokroiłam w plastry.
Kalafiora osączyłam z zalewy - większe kawałki można poprzekrawać tak żeby były na jeden kęs. Rozłożyłam warzywa na talerzu. Oprószyłam lekko
solą i nieco mocniej
pieprzem.
Skropiłam olejem rydzowym i posypałam
zieleniną.Prawda, jakie proste ? A jakie pyszne i zdrowe :)