Jesienią i zimą mam mniejszą ochotę na sałatki, szczególnie takie lekkie z dużą ilością zielska i warzyw czy owoców. Ale czasami robię i zjadam z ogromnym apetytem.składniki:1/3 - 1/2 główki sałaty lodowej3 - 4 plasterki szynki wędzonej1 gruszka,1 marchewka,1/2 owocugranatu2 łyżki oleju słonecznikowego1 łyżka miodu wielokwiatowego1 - 2 łyżki soku z cytryny,koperek świeżysposób przygotowania: Sałatę pokroiłam w cienkie paski. Gruszkę i marchewkę obrałam, obieraczką do jarzyn ścięłam je w cieniutkie wstążki, dodałam do sałaty. Szynkę pokroiłam także w paseczki i wrzuciłam do reszty. Sok z cytryny zmieszałam z olejem i miodem, polałam sałatkę dodając jeszcze garstkę oberwanych z łodyżek listków koperku i pestki granatu. Podałam od razu po przygotowaniu.Szybko, lekko i bardzo pysznie!