ßßß Cookit - przepis na Kompot rabarbarowo-truskawkowy

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

nazwa

Wykonanie

Kolory intensywne.
Napełniają kubek.
Szczęściem.
4 łodygi rabarbaru
pół szklanki truskawek
3 łyżki cukru
laska cynamonu
4 szklanki wody
kilka plasterków limonki
kilka listków mięty
Rabarbar pokroić na małe kawałki i przełożyć do garnka.
Zasypać cukrem i smażyć razem 5 minut.
Zalać wodą, dodać truskawki, zagotować.
Dodać laskę cynamonu i gotować jeszcze 10 minut.
Przed podaniem wyjąć laskę cynamonu.
Świetnie smakuje na ciepło, jak i schłodzony z dodatkiem limonki i listków mięty.
Klasyczny kompot z samego rabarbaru tutaj klik .
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/06/kompot-rabarbarowo-truskawkowy.html