Wykonanie
Tak, wiem!
Truskawek i
rabarbaru na tym blogu macie pewnie po dziurki w nosie. Ale co zrobić, skoro to wyjątkowo wiosenno-letnie połączenie? :)Dziś zapraszam na kompot
rabarbarowo -
truskawkowy Trochę kwaśny, trochę słodki. Schłodzony, podany z
lodem smakuje wybornie!

Składniki:500 g
rabarbaru500 g
truskawek1,5 litra
wody3 łyżki
cukrusok wyciśnięty z 1
cytrynyDo garnka wlewamy
wodę, dodajemy umyte
truskawki i umyty i pokrojony w mniejsze kawałki
rabarbar. Słodzimy. Gotujemy około 15 minut, do czasu aż
truskawki i
rabarbar zmiękną i zaczną się delikatnie rozpadać. Dodać
sok z limonki i spróbować - jeśli kompot jest za kwaśny - można go trochę dosłodzić. Polecam jednak nie dodawać dużo
cukru - zawsze można sobie dosłodzić porcję w szklance :)Można podawać z wkrojonymi plastrami
cytryny i świeżą
miętą.Smacznego! :)


