Wykonanie
Na straganach pojawiła się już
fasolka szparagowa. Co prawda to nie to samo, co
fasolka z własnego ogródka, ale z braku laku ... :) W jaki sposób przeważnie ją przygotowujecie? U mnie zazwyczaj pojawia się w towarzystwie stopionego masełka i
bułki tartej. Tym razem czas na małą odmianę -
fasolka trafiła do sałatki .porcja dla 4 osób

puszka
tuńczyka w sosie własnym200g
fasolki szparagowej5
pomidorów suszonych w zalewie
sól,
pieprzdrobno posiekana
bazyliałyżka
majonezułyżka
jogurtu greckiegołyżeczka ostrej
musztardyKaszę ugotuj według instrukcji na opakowania, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Fasolkę umyj, obierz i ugotuj, tak aby była al dente. W misce wymieszaj wystudzoną
kaszę,
tuńczyka odsączonego z zalewy,
fasolkę szparagową pokrojoną na małe kawałki oraz
suszone pomidory. W osobnym naczyniu wymieszaj
majonez,
jogurt i
musztardę. Dodaj sos do pozostałych składników, przypraw
solą i pierzem. Całość wymieszaj dokładnie. Na koniec posyp
bazylią.Smacznego :)
