Wykonanie
Dawno nie
jadłam takiego śniadania. Przyznam, że od czasów liceum bardzo rzadko jadam
płatki na śniadanie. Chyba co za dużo to niezdrowo ;) Od czasów licealnych już trochę lat upłynęło, więc czas wrócić i może od nowa przekonać się do tego typu śniadań :)?200g
płatków owsianych100g
żurawiny100g
jagód goji100g
ziaren słonecznika100g
wiórków kokosowych4 łyżki
miodu150ml
mleka30g
masłaW niewielkim garnuszku zagotuj
mleko z
miodem i
masłem. Odstaw do przestygnięcia. W dużej misce wymieszaj
płatki owsiane,
żurawinę,
jagody goji,
słonecznik i
wiórki kokosowe. Do suchych składników dodaj składniki mokre, wymieszaj dokładnie. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wyłóż masę, wyrównaj wierzch i piecz ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Od czasu do czasu przemieszaj granolę.Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Granolę przechowuj w szczelnym pojemniku.Smacznego :)


