Wykonanie

Oczekiwanie na święta umilam sobie takimi małymi codziennymi przyjemnościami. Aż chce się wstawać, kiedy w perspektywie czeka nas takie śniadanie! Do tej owsianki
wrócę na pewno nie raz, a może zagości u mnie na wigilijne śniadanko?Składniki na 2 porcje:-1 szklanka
płatków owsianych górskich-3 czubate łyżki
wiórków kokosowych-0,5 litra
mleka-2 łyżeczki
miodu-100g świeżej
żurawiny-3 łyżki
brązowego cukru-30ml
wodyDo garnuszka wlewamy
wodę i wsypujemy
cukier. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut tak, aby zmniejszyła się ilość
wody. Wrzucamy
żurawinę i gotujemy około 2-3 minut od czasu do czasu mieszając. W oddzielnym garnku
płatki mieszamy z wiórkami, zalewamy
mlekiem i gotujemy do wchłonięcia
mleka (można dodać go nieco więcej, jeśli owsianka ma być rzadka). Pod koniec gotowania dodajemy
miód i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczek, na wierzch wykładamy gorącą
żurawinę.

Smacznego!