Wykonanie
Uwielbiam wszelkiego typu muffinki. Nie jem
chleba, więc muffinki są dla mnie dobrą alternatywą. Łatwe w przygotowaniu, łatwe w transporcie, a w dodatku pyszne :)porcja na 8 muffinek

100 g
mąki ryżowej50 g
mąki amarantusowej50 g
mąki z
ciecierzycypłaska łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
ostrej papryki w proszkupół łyżeczki
ziół prowansalskichszczypta
czarnego pieprzu100 g startego
cheddara2 łyżeczki pesto
jajko200 ml
kefiruMąkę ryżową,
amarantusową i
mąkę z
ciecierzycy przesiej do miski, dodaj
proszek do pieczenia,
ostrą paprykę,
zioła prowansalskie,
czarny pieprz oraz starty
cheddar. W osobnym naczyniu wymieszaj jako z pesto i
kefirem. Do Suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie.Formę na muffiny wyłóż papierowymi papilotkami. Wykładaj do nich ciasto, napełniając do 3/4 wysokości papilotek.Muffinki piecz ok. 30 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj z
sosem czosnkowym.

