Wykonanie
Pewnie zauważyliście, że
dynia opanowała moją kuchnię. Była już w cieście, naleśnikach, placuszkach, a dziś trafiła także do porannej
kawy. Przyznam, że sceptycznie podeszłam do tego przepisu, ale ciekawość była silniejsza - musiałam wypróbować pomysł. Efekt? Całkiem smaczna odmiana od codziennego latte :) Z dyniowymi muffinkami komponowała się idealnie :)przepis na jedną porcjęŻródło
150ml
mleka70ml mocnej
kawy2 ł y ż ki puree z dynił y ż eczka br ą zowego
cukrupó ł ł y ż eczki
cynamonuszczypta sproszkowanego
imbiruszczypta mielonego
kardamonuszczypta ga ł ki muszkata ł owej+ bita ś
mietana do dekoracji (pomin ęł am)
Mleko podgrzej, nast ę pnie po łą cz je z kaw ą, puree z dyni i z
przyprawami. Ca ł o ść zmiksuj, a ż sk ł adniki dobrze si ę po łą cz ą . Kaw ę przelej do wysokiej szklanki. Je ś li chcesz mo ż esz udekorowa ć j ą porcj ą bitej ś
mietany. Podawaj od razu.