Wykonanie
<
Herbatka korzenno-cytrusowaPasta in bianco-
makaron na biało >
Kawa z
kardamonemNa 1 kubek:2 całe ziarna
kardamonu lub:pół łyżeczki mielonego
cukierkawa mielona
mlekoopcjonalnie: 1 laska
cynamonuDo rondelka wlać szklankę
wody oraz 2 łyżeczki dobrej gatunkowo
kawy mielonej.Dodać wyłuskane z całego
kardamonu czarne malutkie ziarenka, które można zmielić za pomocą moździerza lub też po prostu wrzucić te ziarenka całe do
kawy. Takie ziarenka z całego
kardamonu mają bardzo intensywny aromat i nie trzeba dużo ich dodawać bo przedobrzymy smak. Jeżeli nie mamy świeżych ziaren, możemy użyć zmielonego
kardamonu z
torebki – 0.5 łyżeczki.Dodatkową opcją jest dodanie także do rondelka 1 laski
cynamonu,
kawa cynamonowo-kardamonowa jest również bardzo dobra w smaku.Zagotować
kawę z
kardamonem, przecedzić za pomocą np.papierowego filtra do
kawy. Dodać
mleko,
cukier.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka ><
Herbatka korzenno-cytrusowaPasta in bianco-
makaron na biało >