ßßß
Na 1 kubek:2 całe ziarna kardamonu lub:pół łyżeczki mielonegocukierkawa mielonamlekoopcjonalnie: 1 laska cynamonuDo rondelka wlać szklankę wody oraz 2 łyżeczki dobrej gatunkowo kawy mielonej.Dodać wyłuskane z całego kardamonu czarne malutkie ziarenka, które można zmielić za pomocą moździerza lub też po prostu wrzucić te ziarenka całe do kawy. Takie ziarenka z całego kardamonu mają bardzo intensywny aromat i nie trzeba dużo ich dodawać bo przedobrzymy smak. Jeżeli nie mamy świeżych ziaren, możemy użyć zmielonego kardamonu z torebki – 0.5 łyżeczki.Dodatkową opcją jest dodanie także do rondelka 1 laski cynamonu, kawa cynamonowo-kardamonowa jest również bardzo dobra w smaku.Zagotować kawę z kardamonem, przecedzić za pomocą np.papierowego filtra do kawy. Dodać mleko, cukier.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Herbatka korzenno-cytrusowaPasta in bianco- makaron na biało >