Prostota jest zawsze najlepsza. Kruche ciasto z owocami niewątpliwie jest jednym z najłatwiejszych i najszybszych ciast. A teraz gdy mamy sezon na przeróżne owoce, można kombinować z ulubionymi smakami. U mnie dziś królują truskawki, rabarbar i brzoskwinie :)Ciasto kruche z owocamiprzepis na blachę o średnicy 23cm x 32cmCIASTO300g mąki pszennej120g masła80g cukru trzcinowego SANTEpół łyżeczki proszku do pieczeniajajkoMąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier, masło pokrojone na kawałki i jajko. Zagniataj do uzyskania gładkiego i sprężystego ciasta. Odłóż na 30min do lodówki. Po schłodzeniu, rozwałkuj i przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.OWOCE:4 łodygi rabarbaru200g truskawekbrzoskwiniaOwoce umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Wyłóż na cieście.KRUSZONKA120g mąki50g cukru trzcinowego80g masłaMąkę, cukier i masło zagniatamy. Rozdrabniamy palcami do powstania okruchów. Kruszonkę wyłóż na owocach.Całość piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj z lodami waniliowymi :)