Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Serowiec z
truskawkamiGrillowana
Karkówka z ... »Kochani pyszne ciasto upiekłam mianowicie z
rabarbarem . Lekko kwaskowe mało co wyczuwalna nuta. Jednak fajnie się je i nie można narzekać , bo faktycznie sezon się zaczął i smakołyki też .




Składniki na ciasto:250 gram
mąki pszennejcztery
jaja200 g
masła100 gram
ksylitolułyżeczka
proszku do pieczeniaSkładniki kruszonki:150 gram
mąki75 gram
masła75 gram
ksylitoluI najważniejsze:300 g
rabarbarudo obsypania
rabarbaru ksylitol zmielony 100 gPrzygotowanie kruszonki:Na patelni rozpuszczamy
masło , dodajemy do niego
ksylitol i mieszamy dalej do połączenia.Dodajemy
mąkę i mieszamy , tak powstaje kruszonka .
Rabarbar obieramy ze skórki , kroimy w kostkę i zasypujemy
ksylitolem .

Wykonanie ciasta:Do misy wbiłam
jaja , dodałam
ksylitol i zmiksowałam na puchPrzesiałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia i dodałam do zmiksowanych jaj, wymieszałam.Na końcu dodałam rozpuszczone ostudzone
masło .Zmiksowałam na małych obrotach.Przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzch położyłam
rabarbar ( wcześniej posypałam go zmielonym
ksylitolem).Posypałam kruszonką.Wstawiłam do pieca wcześniej nagrzanego.Piekłam w 170 stopniach godzinkę .

sobota, 06 czerwca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter