Wykonanie
Mam dziś dla Was propozycję na pyszny i zdrowy obiad.

4 łyżki
kaszy pęczak1,5 szklanki
wody10 małych
pieczarekpierś kurczakapapryczka chillioliwasok z połowy
limonkisól,
pieprzdużo
natki pietruszki
Kaszę gotujemy w 1,5. szklanki
wody, lekko osolonej. Nie powinna być zbyt miękka, także myślę iż 20-25 minut gotowania wystarczy. Trzeba także pamiętać, aby od czasu do czasu mieszać, aby się nie przypaliła.

W tym czasie
pieczarki kroimy w cienkie półtalarki, a
mięso i papryczkę w cienkie paseczki. Rozgrzewamy
oliwę, przesmażamy
pieczarki z
mięsem. Zajmię nam to ok. 20 minut. Następnie dodajemy na patelnię
kaszę , papryczkę i przyprawiamy
solą,
pieprzem, poosypujemy
natką pietruszki i polewamy
sokiem wyciśniętym z
limonki.Przekładamy do miseczek i zjadamy w miłym towarzystwie ;)