Wykonanie
Czekolada,
orzech,
kokos – czyli niezawodne
trio na pyszny, słodki i efektowny tort.

SKŁADNIKI:CIASTO:8
jajek25 dag zmielonych
orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne)25 dag
mąki25 dag
cukruMały
proszek do pieczeniaŁyżka
olejuBLAT
KOKOSOWY:6
białek6 łyżek
cukru pudru50g
wiórków kokosowychMASA:4
jajka½ szklanki
cukru pudru250g
masłaSłoik kremu Snickers (500g)DEKORACJA:3 batony SnickersWYKONANIE:Ciasto:
Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu
białka. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić i przekroić na dwa placki.Blat
kokosowy:
Białka ubij, dodając
cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach C.Masa: Ubić
jajka z
cukrem na parze. Ostudzić.
Masło utrzeć do białości, dodać ubite
jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat
kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą
kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone.