Wykonanie
            Puszyste i wilgotne ciasto, kwaskowate 
owoce i puszysta, słodka pianka bezowa to niezawodny sposób na pyszne ciasto z sezonowymi 
owocami.U mnie w roli głównej 
śliwki... moja miłośćZapraszam na małe co nieco

SKŁADNIKI:(na formę o wymiarach 25cmx25cm)Ciasto:3 
żółtka¾ szklanki 
cukru15g 
cukru waniliowego¾ szklanki kwaśniej 
śmietany 18%1,5 szklanki 
maki pszennej tortowej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia3 łyżki 
oliwyOwoce (u mnie 
śliwki)Bezowa pianka:3 
białka100g drobnego 
cukruWYKONANIE:
Żółtka jajek ucieramy z 
cukrem i 
cukrem waniliowym. Dodajemy 
śmietanę a następnie 
mąkę przesianą z 
proszkiem do pieczenia. Na końcu dolewamy 3 łyżki 
oliwy. Miksujemy aż ciasto będzie jednolite. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy koło siebie dowolne 
owoce. Najlepsze będą te o kwaskowym smaku. Ja użyłam 
śliwek. Ciasto pieczemy w 180 stopniach C przez około 40 minut. Ciasto powinno być zarumienione i niemal upieczone. W czasie, gdy cisto się piecze powoli na małych obrotach ubijamy 
białka. Gdy będą już sztywne dodajemy drobny 
cukier i miksujemy aż się rozpuści. Ubita piane nakładamy na wierzch ciasta i pieczemy jeszcze 10 minut w tej samej temperaturze.
