Wykonanie
Chrupiące
pszenne pieczywo (wiem, że niezdrowe - więc, kto woli zdrowe niech weźmie
razowe),
oliwa z oliwek, słodki
bób, ostra czarna
rzepa i
limonka - to musi się udać. I udało się.1
bagietka300 g zielonego
bobu2 czarne
rzepyoliwa z oliweksóllimonka-
Bób wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 10 minut. Następnie wyciągamy i zalewamy bardzo zimną
wodą.- Jedną
rzepę ścieramy na tarce o małych oczkach, drugą kroimy w drobną kostkę, solimy i podsmażamy przez 10 minut na
oliwie z oliwek.- Do blendera wkładamy
bób, obie
rzepy, doprawiamy
solą i
sokiem z limonki. Miksujemy na masę. Nie musi być do końca gładka.-
Bagietkę kroimy na małe kromki i obsmażamy na patelni, na złoty kolor. Pastę nakładamy na ciepłe kromki i posypujemy skórką otartą z
limonki.Smacznego:)
