Wykonanie
Gramy w zielone? Ze mną zawsze i wszędzie. Więc nic
dziwnego, że i w kanapce powinno się znaleźć coś zielonego. Jak dla mnie
sałata rzymska,
avocado,
ogórek i
limonka, a do tego karmelizowana
miodem czarna
rzepa. Pychota :)1 czarna
rzepa1 długi
ogórek1
avocado1
sałata rzymska1
limokasól1 łyżka
miodu2
bagietki- Rozgrzewamy patelnię, wlewamy na nią łyżkę
miodu, podgrzewamy, a następnie nakładamy pokrojoną w cienkie plasterki czarną
rzepę i smażymy
póki rzepa nie złapie lekko brązowego koloru.-
Ogórek i
avocado, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.-
Bagietki przekrawamy na pół. Na spodzie układamy
sałatę, następnie
ogórka i
rzepę. Na koniec kładziemy
avocado. Solimy i skrapiamy
sokiem z limonki. Przykrywamy drugą połową
bagietki i przecinamy na mniejsze części. Dobrze jest je czymś spiąć, lub owinąć papierem.Smacznego:)
