Sezon truskawkowy bez naleśników to sezon stracony. Dziś naleśniki z mąki razowej o potrójnej truskawkowej mocy. Nadziane dżemem truskawkowy, polane truskawkowym sosem serowym słodzonym bezą oraz posypane świeżymi truskawkami. Truskawkowe szaleństwo. Naleśniki można przygotować wcześniej i posmarować je dżemem, a przed podaniem podsmażyć przez chwilę na patelni - znów będą ciepłe, a do tego chrupiące.Ciasto na naleśniki:2 szkl mąki pszennej razowej 18501 szkl mleka0,5 szkl maślanki0,5 szkl wody gazowanejszczypta soli2 łyżeczki brązowego cukru1 jajkoDżem truskawkowy:przepis tutajSos truskawkowy:200 g serka potrójnie mielonego100 g bez100 g truskawek1 łyżeczka cukru w waniliąDo dekoracji świeże truskawki- Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem na jednolitą masę. Na patelni uprzednio posmarowanej tłuszczem smażymy cienkie naleśniki.- Wszystkie składniki sosu truskawkowego miksujemy na gładką, jednolitą masę. Jeżeli nie używacie blendera to warto przed dodaniem bez dokładnie je pokruszyć i posiekać nożem.- Każdy naleśnik smarujemy dżemem i zwijamy w rulonik. Polewamy sosem, a na wierzchu układamy truskawki.Smacznego:)