ßßß
Cookit - przepis na Zielona pasta kanapkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zielona pasta kanapkowa
Składniki
Makrela wędzona
Awokado
Limonka
Koperek
Pietruszka
Szczypiorek
Musztarda
Sól
Pieprz
Wykonanie
Zielona pasta kanapkowa - pełna
ziół
i zdrowia.
Wędzona makrela
,
awokado
zamiast
majonezu
i morze
szczypiorku
,
koperku
i
natki pietruszki
, odrobina
musztardy
,
soku z limonki
i szczypta
pieprzu
. Wszystko podane na ulubionym
pieczywie
lub grzankach. Pychota!1
wędzona makrela
1 dojrzałe
awokado
1/2
limonki
pęczek
koperku
pęczek
pietruszki
pęczek
szczypiorku
1/2 łyżeczki
musztardy
sól
i
pieprz
do smaku-
Makrelę
obieramy ze skóry i ości, wkładamy do miski. Do tej samej miski dodajemy obrane i wydrążone
awokado
.-
Pietruszkę
,
szczypiorek
i
koperek
siekamy drobno. Dosypujemy do
awokado
i
makreli
. Całość skrapiamy
sokiem z limonki
, dodajemy
musztardę
oraz
sól
i
pieprz
. Mieszamy widelcem na jednolitą masę.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/04/zielona-pasta-kanapkowa.html
Przepisy powiązane
Pyszny krem makrelowy z pieczoną dynią
Pasta serowo-tuńczykowa
Pasta jajeczna z avocado:
Moja pasta z wędzonej makreli 1
Lżejsza wersja pasty jajecznej.
Składniki powiązane (0)