Aromatyczne szaszłyki z szynki wieprzowej pieczone na średnio rozgrzanym grillu. Marynowane w sosie pomidorowym z dodatkiem pikantnego chilli, słodkiego miodu i aromatycznego czosnku. Delikatne mięso w pikantnej panierce z nutą słodyczy.300 g szynki wieprzowej2 łyżki koncentratu pomidorowego1 łyżka miodu1 chilli2 ząbki czosnkusól- Szynkę kroimy w dużą kostkę 4x4 cm.- W miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy z miodem, dodajemy drobno posiekane chilli i przeciśnięty przez prasę czosnek. Całość doprawiamy solą i mieszamy na jednolitą masę.- W marynacie obtaczamy kawałki szynki i nadziewamy je na uprzednio zamoczone z wodzie patyczki do szaszłyków. Odstawiamy na kilkadziesiąt minut. Następnie smażymy, do momentu kiedy zrobią się rumiane.Po usmażeniu można posypać je porwaną na drobno bazylią.Smacznego:)