ßßß

Ingredients:1 clove of garlic10 red chilli peppers1/2 cup of honey3/4 cup of water1/4 cup vinegar1/2 Tbsp salt1 Tbsp cornstarch2 Tbsp waterChop up chilli and place in a small food processor. Add chopped chilli, garlic, and all ingredients into a saucepan. Heat on medium till the boils. Cook about 5 minutes.Mix cornstarch and 2 tbsp water in a small bowl and mix well. The cornstarch mixture whisk into the chili sauce and simmering for a 2-3 minutes. Remove from heat you can store in the glass jag.Store sauce in the fridge.Domowy sos chilli jest bardzo łatwy do zrobienie, świetnie pasuje do różnego rodzaju przekąsek.Składniki1 ząbek czosnku10 czerwonych papryczek chilli1/2 kubeczka miodu3/4 kubeczka wody1/4 kubeczka vinegar1/2 łyżki soli1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki wody.Posiekane chilli należy włożyć do małego food procesora. Potem dodać chilli, czosnek, i wszystkie składniki do małego garnka i na średnim ogniu gotować, że będzie wrzeć. Gotować około 5 minut.Dwie łyżki mąki ziemniaczanej pomieszać z łyżką wody, i wlać do sosu chilli, mieszać aż wszystko będzie miało konsystencję rozwodnionego kiślu. Zdjąć z ognia przelać najlepiej do szklanego słoiczka, a kiedy wystygnie wsadzić do lodówki.